17 Nisan 2013 Çarşamba

"Sadece Yap"

Aslında sorun nerede bilmiyoruz. Bizim sorunumuz dogru cevapları bulmakta değil kendimize doğru soruyu soramamakta, hepimizin bir ana sorunu var Başlangışı " Neden ? " ile başlayan ama sonrasındaki fiil için  o kadar düşünüyoruzki  o düşünce karmaşasında kaybolup ana konudan uzaklaşıyoruz sonrası tabikide buhran
  Bizler hayatımızda yapamayanlarız, sürekli erteleyen sabah kalkamayıp sürekli saati 15 dakika ileri kuranlar, veya bir şeyi yapmak için bahane yaratmaktansa yapmamak için bahane türetenler. Bir meni melankoni bağımlılığı modasına uymuş fikirsizleriz.
  Bir hikaye vardır Platon'un başından geçen ;
_
______-

Platon bir gün, ülkenin en büyük bilgesinin yanına gider. Bilge onu karşılar ve oturup sohbet etmeye başlarlar. Platon bilgeye döner ve :"Sen bu dünyanın en bilge kişisisin. Sen hayata dair herşeyi bilirsin. Bana öyle bir anahtar ver ki, bütün kapıları açmamı sağlasın." der.

Bilge Platon'a döner ve, " Ama bu yükü taşıyabileceğinden emin misin ?" diye sorar.

"Evet" der Platon, " lütfen bana dünyanın en büyük hazinelerine ulaşmamı sağlayacak sırrı ver."

"Bunu bilmek, sana çok büyük bir sorumluluk yükleyecek" der bilge. " Bu sırrı öğrendiğinde,artık bunu saklayamazsın. Bunu yapman gerekecek. Eğer sırrı öğrendikten sonra uygulayamazsan, o zaman sır seni yavaş yavaş ölüme götürecek. Eğer kullanmazsan, sır senin başına bela olur. Bu çok kritik bir karar anıdır senin için, çünkü hem hazineyi hem de zehri tercih edebilirsin. Bunun için hazır mısın ?

"Evet" der Platon. " Bu sırrı taşımaya hazırım. Sırrı kullanacağıma dair yemin ederim sana. Eğer kullanmazsam, o zaman da başıma gelecekleri kabul ediyorum."

"O halde yaklaş yanıma" der bilge. " Kulaklarını dört aç ve beni dinle. Sana dünyanın en büyük sırrını veriyorum. Ama bunu bildikten sonra, kullanmazsan eğer,başına büyük bir dert alıcaksın."
Bilge büyük bir dikkatle Platon'un gözlerinin içine baktı ve bütün gücü ile sırrı açıkladı.

"İşte budur dünyanın en büyük sırrı" dedi bilge. "Sana bütün hazineleri verecek olan sır budur. Çok basit ama çok büyük bir sırdır bu."

Platon şaşkındı. " Ama bu çok basit" dedi.
Bilge o sözünü bitirmeden yine sırrı haykırdı büyük bir sesle, "Yap..."
"Soru yok, yorum yok, endişe yok.Yalnızca yap.." diye haykırdı yeniden.
"Sana dünyanın kapılarını açacak olan sır budur işte!" dedi."Eğer muhteşem bir yaşam istiyorsan, o zaman git ve yap... Eğer başarı istiyorsan,zenginlik istiyorsan, git ve yap..."




 ___________

   Aslında cetrefilleştirdiğimiz  hayatımızın gerçektende kaynağı bu kadar basit  sadece yapmak. Bir tereddüt kapısı bin kapıya daha açılır ve sonunda kaybolur insan düşünce dehlizinde . Sadece yapmak bi seçimdir , tabikide her seçiminde bir bedeli olacaktır  iyi yada kötü ama bunun bide tadı bambaşkadır.

  Çok umut edip hareket etmediğimiz sürece , Sadece istemediği hayatı yaşan insalara dönüşeceğiz ve o zaman belki sadece yapsaydım diyeceğiz.

"Az KEŞKE li bir hayat diliyorum "

Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder