11 Nisan 2013 Perşembe

Biraz " EMEK " ...

   Günümüzün en etkin yakıtı " gaz" ama bildiğimiz  zammına doyamadığımız ay sonunda ısınamadık diyip 300 tl cebimizden çıkan doğalgazdan bahsetmiyorum. Bu ARAGAZI  son dönemin en etkin, Korku toplumu oluşturma evresinin en etkili silahı. Öncelikle evet- hayır referandumuyla başlayan evet demeyin şeriat gelir veya hayır derseniz ülke batarla başlayan süreç sosyal medyanında aracılığıyla tam çığrından çıktı .



     Ankarada hukuk dışı alınan bir karara facebook tan 3 milyon isyan sesi çıkarken sadece 1 Ankaralı   dava açıp kararın iptalini sağladı. Empati yoksunu ve surekli  twitterdan  facebookta şunu beğenmedin suraya sanal imza atmadın sen şusun busun diye bölunesi bir saçmalık döneminin kurbanlarız bizler. 
    Bunun son örneğinide Emek sineması ve Taksimin diğer eski mekanlarının el değiştirme ve/veya satılma sürecinde gördük peki bu nadide mekanlar yok olurken neredeydik diyen çıkıyormu ? Taksimin  en eski mekanları mali zorundalıklardan kapanırken biz nerdeydik, Inci pastanesi kapanırken yanındaki lüks mekanda 3 katına kahve içip  pastamızı burgerde yiyip bu mekanları yeni fotograf makinesi almış amatör fotografçıların fotograf çekme yerleri olarak kullanmadık mı?   Sosyal medya maymunluguna kapılıp realist adım atmayı unuttuk klavyelerde ulke kurtarıp batırdık.  Önyargılı sartlandırılmış kabuklarımızı atıp  empati kurarak zeki adımlar atmamız dileğiyle hadi bi  paylaşımda buna yapında  ülke kurtulsun :)
sadece biraz " EMEK"  fazla birşey değil

 Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder