18 Şubat 2014 Salı

Adamlıktan, Erkeklikten ve İnsanlıktan İstifamı verdim..

  Hayırlı olsun insanlıktan ve erkeklikten istifamı verdim.

  Belkide en nefret ettiğimiz şeylerden biridir genellenmek ama siz erkekler ile başlayan cümleler beni her zaman uyuz etmiştir. Bugünun haberlerine baktıktan sonra  uzun bir aradan sonra kendimi genelledim biz erkekler olarak sonuç; İnsanlıktan ve erkeklikten istifamı verdim !

 Bugün gazetede okuduğum "Eşinin yüzünü kesti", " 5 yaşındaki çocuğa taciz", " Kendi kızını sattı " haberlerini okuduktan sonra verdim bu kararı. Bu haberlere konu olan kişiler haber yazılarında insanlıktan utanmamış veya adam gibi kelimelerle betimlenirken ben bu kişiler ile aynı sıfatta olmayı kendime yediremediğimden istifa kararı aldım. Hatta genel olarak duyduğum öküz kelimesi bünyesi altında toplanmaya karar verdim evet  bu şeylerden ( tanımlayamadığımdan şey dedim ) uzak olup kaçabileceğim en uygun sıfat bu.

  Bugün özellikle merak edip istatiksel  araştırdım sonuç ;
- Son 7 yılda  Kadına şiddet ve tecavüz % 400 arttı.
- Son yılda kayıtlı 213 cinayet 163 tecavüz vakası yaşandı.
- Son yılda yaşanan bu cinayetlerin 13 ünde kadınlar devlet koruması altındaydı. 12'si ise  hayatlarının  tehlikede olduğu konusunda  defalarca şikayette bulunmuştu.
- Sadece mutlu olmayıp boşanmak istediğinden sebep 32 kadın öldürülüp 18 i sürekli şiddete maruz kaldı.
- Basına yansıyan 783 kadına şiddet ,cinayet,tecavüz vs haberi yapıldı.
- Türkiye kadına şiddete karşı alınmış olan uluslararası tüm anlaşmaları imzalamıştır.
- Şiddete karşı kadınları koruyan 6284 nolu yasadır.
- Son 10 senede intihar girişiminde bulunan kadınların sayısı erkeklerin 3 katıdır.
- Kadınlara uygulanan cinayet ve şiddet davalarının  yarısından fazlasında failler " Haksız tahrik indiriminden"    yararlanmıştır.
- SON 10 YILDA 5813 KADIN CİNAYETİ İŞLENMİŞTİR.

   rakamlar bunlar. Kadına işlenen şiddet suçlarıda ;

- Cinsel Saldırı ve taciz.
- Zorla alıkoymak
- Fuhuşa zorlamak.
- Eziyet.
- Çocuk düşürtmek.
- Cinayet.
- Bekaret kontrolu.
- Psikolojik şiddet.
- Çocuk kacırma ve alıkoyma.
- Kötü davranışta bulunmak.
- Hakaret etmek.
- Kasten veya tedbirsiz yaralamak.
- İzinsiz kısırlaştırmak.
- Çalışma hürriyetini engelleme.
- Konut dokunulmazlığı ihlali.
- Töre cinayeti.
- Çocuk yaşta evlendirilme.


Sözlü Şiddet ,Psikolojik Şiddet, Fiziksel Şiddet, Cinsel Şiddet.

  Şu anda erkek veya insan olmaktan istifa ettiğimden o kadar iyi hissettirdiki, yazarken aynı sıfatlar bile midemi bulandırdı. Özellikle  bilinen  şiddet ve suçların yoğun olduğu yer sözde eğitim düzeyi yüksek olan iller ve bölgeler peki ya diğer bölgeler dillendirilmeyen neler oluyor orada. Ne kadarına gözlerimizi kapatıyoruz.

 Sadece masallardamı sevdik biz kadınları , geri kalan reel hayatta bizim için sadece biraz göğüs biraz kalça bir parça etmiydi. gerçekten erkek olmak adam olmak böyle birşeymiydi ? Hep isteyipte ona ulaştıktan sonra parçamaktan korkmadığımız oyuncaklar mıydı kadınlar.?
 Fiziksel şiddeti bir kenara koysak bile düşüncelerini ezmeye çalışmadık mı? o müthiş erkekliğimiz ile  hep bir hor görmedikmi. Sözde hep bir şikayet halindeyken onlardan  bencilliğimizdenmi yaptık bunu , egolarımızın tatminimiydi ? Çocukluktan empoze edilen " Severde döverde" saçmalığına inanmak mı kolay geldi yoksa ?
  Alamadğımız zammın , bağıramadığımız patronun, sokakta yediğimiz dayağın hınçını elimizin altında en kolay olandanmı çıkartmak mıydı ? erkeklik, " Karı gibi olmak mıydı" bizi utandıran.
   Hep bi bahanelerimiz oldu. Sevdigimizden öldürdük, kıskandık dövdük, o gün güzel göründü gözümüze hakaret ettik, seksi bişiydi iş yerinde taciz ettik, motordur lan bu dedik elledik, bize bağırıldı orospu dedik.
hep haklıydık çünkü biz erkektik.
İşte bundan istifamı verdim erkeklikten.

 Onuda geçtimde; Peki ya çocuklar, Şu anda bile klavyede harfleri yazıp yazıp siliyorum öyle vuruyorki  içime nefret  bu konuda lanetsiz küfürsüz birşeyler karalamak o kadar zor geliyorki. Dünya üzerindeki en saf varlıklara yapılan işkence,tecavüz ve taciz ..
  Belki psikologlar veya psikatristler bu konuda bilimsel bişiler  açıklayabilirler. Asla kabul etmeyeceğim şeyler olurdu yine  bir çocuğun üstünde sigara basan psikopatlar , zevkini tatmin etmeye çalışan sapıklar, sizler gebermeyin emi. Hergün işkence ile acı çekin. İçimdeki en saf nefreti yaşayın, En büyük kabuslarınız sonsuzsunuz olsun ama ölmeyin emi. Sizin sonsuz cehenneminiz bu Dünya'da da olsun.  Sanırım bu konuda devam bile edemeyeceğim. tek diyebileceğim

İşte bundan dolayı istifamı verdim bugün insanlıktan

 Tüm kadınlar lütfen inatla okuyun, büyüyün, karşı koyun içinizde korkuları unutun güçlenin.
Yasa yapan olun, avukat olun, hakim olun.. güçlü olun güçlü görünen güçsüzlere..

Ben bir tek kişilik bir bireyde olsam Tanımlanamayan bir ŞEY olarak her daim destek veriyor olacağım.
   
Not: Kadına şiddetin işlendiği  William Mastrosimone'nin sert tiyatro oyunu "UÇLAR" Martı Tiyatro'da

  

12 Şubat 2014 Çarşamba

İLİŞKİM NEDEN BİTTİ DİYENLERE ...

 Saçma gelebilir ama uzun zamandır bir ilişki yazısı yazmamı istiyordu arkadaşlarım , sanırım içimi dökmem veya ne kafası yaşadığımı merak ettiklerinden.
 Bendeki sonuç " Bencil at kafası ". kimseye doğrulayamacağın bir gerçeklik tiyatrosu. Kimin gerçeği tabikide sadece benim. Hayatımız boyunca her ne kadar  kendimizin nasıl iyi biri olduğu konusunda kendimizi inandırıp. aslında karışımızdakinde sorun veya ben elimden geleni yaptım. Aldattım ama beni buna ne itti  hadi ama  saçmalama  vs vs suçlamalar nefret etme sevmek  ve devam eden sonsuz döngü.
 Elimizde kala kala 0 kalacağını bildiğimiz halde yargılamalar, öğütler teskinler, nasihatler , dersler,  iyiyimlerden depresyonlara içmelerden sıçmalara unuttumlardan  seviyorumlara  sanki kontrolsuz bir yaratığın seni ele geçirmesini günden güne izlemek.
  Oysaki takınılan  en büyük soru " Kim Haklı ? " Cevabı ise tek Herkes ve Hiçkimse .

11 Şubat 2014 Salı

Siz Hepiniz Ben Tek.

Siz Hepiniz Ben Tek.

   80 li yılların Yalova’sı, büyük ağabeylerin çayır denen mahallesinin aşağısında  mahalle maçları yaptığı zamanlar.  Byülü bir ortam bir Alisamiyen bir Saraçoğlu adete bizim için. Hele birde kavga çıkarsa of mis.  Hiç biri zarar görsün istediğiniz ilk zamanı anımsarmısınız ben anımsıyorum biri sakatlansada adam olmasa zaruriyetten bizi oynatsalar diye heyecanla kenardan izlediğimiz o maçlar.
  Maç sonu dağılan kalabalığın sonrasında topla biz daha ufakların mahallesi maçı kapışması. Adammı eksik sorun değil “ Siz Hepiniz Ben Tek”.