5 Kasım 2015 Perşembe

BEKLEMEK...

     Hangisi zor ?  Gitmekmi bile bile  yoksa kalmakmı özleyesiceye.
   
  Mecnun çölleri aşarken  , Leyla yı göz ardımı ettik, bekleyen değilmiydi o  aslında zor olan beklemek değilmiydi.  Mecnun öeydide çöllerde  takdir ederdik aşkı uğruna öldü diyesiyede, Leyla  hala bekleyecekti  Mecnunu sonsuz bir özlem duygusu,
    
   Hiç çok özledinizmi birini? Gerçekten özlemenin sınırını aştınızmı kendi içinizde, Önce hafifi tatlı gelir özlemek sonra  hırçınlaştırır insanı Karadeniz misali , ve zaman geçtikçe  uzadıkça  hafifleyecek sandıkça  ve gitgide şiddetini içinde artttırdıkça, sonsuz bir dönence merdiveninden yuvarlanıyormuş hissi bırakır insana. Sonsuz  bir döngü merdiveni  durmadan yuvarlanmak.
  
   İşte bundan geride kalan  ve önde bekleyen için hikayeler daha zordur. Tüm masalların bekleyeni  geri karakterken aslında  güçlü olan onlardır  kimse helal olsun demez onlara . Ha Türkün Leylasına ha Avrupa’nın  Sindrellasına. Hep ya Mecnundur helal olsunu alan yada yakışıklı prens.

     Masallar bile özlemle , bekleyenlerle doluyken böyle  vah bizim halimize. 
     Şerefe !!!

14 Ağustos 2015 Cuma

Bizler ( Bir Erkek Yazısı )

   "Masumiyetsiz" tanımı üzerimize yapışmış bir kere. Bak üzerimize diyorum özellikle çoğul yani 
çünkü sizler de öyle sevdiniz hep 'birimiz binimiz gibi'ydi sizler için.

    Kendi ruhumuz yoktu kendi sözlerimiz kendi gülüşlerimiz yoktu, kural basitti ya çükümüz vardı ya da yoktu. "Siz erkekler"di veya "siz kadınlar" aslında bazen de "ey romalılar"...

11 Ağustos 2015 Salı

Kısa sohbetler 1

    Günümüzün en çok kullanılan sözcüklerinden biri,geberiyoruz birilerini sevmek için. Hadi ya nolur sevelim sevilelim modunda milyonlarca insan, sevmeye alışma dönemi bu dönem  bir nevi fetret devri sonrası mı? Sonrası düşüş dönemi değil tam bir çakılma. Kronik olarak bir şeye  bağlanma sorunu olan bir neslin, en büyük bağımlılığının alışmak olması fazlasıyla ironik değilmi?
   Konu rutinlik değil sadece aidiyet hissi ama eskiden birine ait olma hissiyken bu, zamanla değişerek bana ait hissi, fütursuz bir aidiyet hissi hemde  nabarsam yapayım benim o hissi, ne olursa olsun benim , neden? Çünkü seviyorum? Sohbetin devamı?