15 Ağustos 2017 Salı

NEFES

NEFES
        Kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlar vardır , tanımlanamayan aslında kifayetsizden öte tanımlanacak bir  Kelimenin olmadığı anlar,belki minik bir dokunuş belki dedudaklarının üstünde hissettiğin bir nefes , öyle bir nefeski dokunmadan dudaklarında ve ruhunda fırtınalar koparan bir nefes.
             Öyle bir anki aklının sende olmadığı bir an , zamansız ve mekansız.


   Tanımalamaya zorlandığın bir an işte . Muhteşem diye dersin  tanımlamaya yetmez. Bir saniye için kitap yazılası bir an , Peki bir an  dağıtırken seni böyle  nasıl tanımlarsınki o kişiyi? Boşver adı nefes kalsın en güzeli. Olmadığında öl mesela  çiğerine değil belki ama ruhuna dolsun.
Hadi ama  olmalı bir kelimen daha betimsel birşey mutlaka vardır.

    İşte düşündüysen saatlerce o kelimeyi ve hala bulamadıysan nefesini bulmuşsundur Hiçtir aslında o “ HİÇ” yani var olmamış öncesinde, hiçlikten var olmaya bir adımdır. O kişi hiçtir işte olmamış olan  yani önceden yaşanmamış nefesten dudağa aksada hiçliği yaşatan , karşılaştırılamaz, tanımlanamaz, unutulamaz ama yaşanılabilir,yaşandığındada özlenilir.
    O hiçtir ya elinden hiçbirşey gelmez, sadece özlemek düşer payına , bir de anımsamak öy bir anımsamakki  sevmesende şiirler mana bulur anlamasanda  hissedersin Özdemir ASAF’I mesela

Seni saklayacağım inan
Yazdıklarımda, çizdiklerimde,
Şarkılarımda, sözlerimde.

Sen kalacaksın kimse bilmeyecek
Ve kimseler görmeyecek seni,

 Saçmalarsın işte ya.. ama bazen güzeldir saçmalamak
Düşün öyle bir saçamalamak ki bu saçmalamaların yadırganmadığı bir “ o “

Muhteşem bir “o” muhteşem bir “ hiçlik” bulunmaz bir “ an “..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder