22 Nisan 2013 Pazartesi

Ben Çocukken ne olmak istiyordum sahi Volume 1.

     Hepimizin vardır çocukluk hayalleri, ve en sık sorudur çocukken ne olacaksın ? aslında çok genel cevaplar verilir, doktor, hemşire, pilot .. ee tabi kısıtlıydı bizim 80 çocuklarının seçimleri :)

      Ben arkadaşlarımdan en çok " Damat olmak istiyorum" sözünü anımsadır demekki kocalık vazifesi o dönemlerde  rağbet gören bir meslke gibi algılanmış çocukluğumuzda,

     Şimdi bende düşünüyorumda ben ne olmak istiyordum çocukken..

18 Nisan 2013 Perşembe

"Mutlu Yıllar SUPERMAN"

Mavi taytlı dostumuz 75. yaşını kutluyor bugun
 "Mutlu yıllar SUPERMAN",

Özellikle 80 çocukları için apayrı bir karakter Superman, Hatta benim kolumun kırılma sebebi , ( pelerini takıp Çatıdan uçmaya kalkınca) ama çokta çekti  garibim bu hayatta , 2 kişilik bir hayatın zorlukları aşk karmaşaları bitmek tükenmeyen düşmanlar, dost ihanetleri, alerji sorunları ( kriptonit :) )

 - Ne Çektin be süperman diyesim  var bizim süpermanimiz ile  günümüzün süpermani aslında çok farklı, Vazgeçmeyen o çelik adam bile bir noktadan sonra isyan etti.
                                            
Hayatını Dünya'yı ve Lois Lane'i kurtarmakla geçiren dostum sonunda radikal değişikliklere gitti belkide yaşlandığından artık uğraşamıyorum dedi mesela geçen sene sonunda ilk olarak işinden istifa etti ve artık oda bir Blog yazarı, olarak dijital çağa ayak uydurdu.
   sonrasındaki önemli adım Aşk hayatı oldu sanırım artık Lois'i kurtarmaktan sıkılan süper adam ilişkine son verdi ve kendi kendine yetebilen bir  sevgili bulma arayışında WonderWoman ile kırıştırmaya başladı
öyle yada böyle sanırım hayatımızın her  yaşında olacaksın Süperman  tekrardan nice mutlu yıllara umarım çocuklarımda seni benim gibi keyifle okur  ve izler,
Aşağıda

Çelik Adam Kronolojisi


 Not: Yeni Süperman filmi Haziranda vizyonda Yönetemen Zack Snyder ( amcayı 300 spartalı dersem anımsarsınız) bir önceki süperman rezaletinden sonra  uzun süren ve zahmetli çekimlerden sonra umarım filmin  ve adamın hakkını verecekler  fragmanıda aşağıdaki postere tıklayarak izleyebilirsiniz

Cümleten Sevgiler



Hiçbirşeye gerek yok !
Sofrada bir dilim sesin , bir bardak gülüşün olsun yeter..

17 Nisan 2013 Çarşamba

"Sadece Yap"

Aslında sorun nerede bilmiyoruz. Bizim sorunumuz dogru cevapları bulmakta değil kendimize doğru soruyu soramamakta, hepimizin bir ana sorunu var Başlangışı " Neden ? " ile başlayan ama sonrasındaki fiil için  o kadar düşünüyoruzki  o düşünce karmaşasında kaybolup ana konudan uzaklaşıyoruz sonrası tabikide buhran
  Bizler hayatımızda yapamayanlarız, sürekli erteleyen sabah kalkamayıp sürekli saati 15 dakika ileri kuranlar, veya bir şeyi yapmak için bahane yaratmaktansa yapmamak için bahane türetenler. Bir meni melankoni bağımlılığı modasına uymuş fikirsizleriz.
  Bir hikaye vardır Platon'un başından geçen ;
_

13 Nisan 2013 Cumartesi

Bir efsane hakkında

Aslında  efsane olmuş kişiler, bu hayatta  insalanları yönlendirmiş bir devrim yaratmış kişiler olarak tanımlanabilir  ama bu efsane farklı onun adı  "GEORGE BEST "  aslında kafasını sadece futbola verse efsane olabilecek bir kişiyken  o kafasına göre takılmıs biri, Öyle biriki   Maçtan önce Best bir-iki gazeteci ile sohbet ederken, bir söz verdi: Sahada bir şekilde Cruyff'a bacak arası yapacaktı. Sözünü tutmak için birden olması gerekenden tam ters yöne doğru koşmak zorunda kaldı, hem de topla birlikte. Ve sözünü tuttu. Bahsi geçen hareketi yaptıktan sonra basın tribünündeki arkadaşlarına bir zafer sinyali verip oyuna devam etti. işte böle biriydi Best  ve onun hakkında kısa bir  bilgi.
Saygılar Best bence sen adın gibi .En iyisiydin.

12 Nisan 2013 Cuma

BÜKÇE ( KADINLAR VE ERKEKLER ÜZERİNE GÜZEL BİR HİKAYE )


BÜKÇE (KADIN DİLİ)
Oğlumbir hafta sonra evleniyor. Sorumluluk sahibi bir baba olarak ona öğütvermem gerekiyor. Fakat bunu evde yapamam çünkü annesi ağız tadıylaöğüt vermeme izin vermez, sözü ağzımdan kapıp kendi devam eder. İşyerimden oğluma telefon açtım, "Akşam yemeğini dışarıda birlikteyiyelim." dedim. Deniz kenarındaki şirin lokantada şimdi onubekliyorum.
Geliyor aslan parçası, yakışıklılığı da aynı ben. Yan masadaki kızlargözleriyle oğlumu süzüyorlar. Bakmayın kızlar, onu kapan çoktan kaptı.
Hoş beşten sonra konuya giriyorum.
-Oğlum haftaya düğünün var, bir baba olarak sana bazı konularda yol yordam göstermem gerekiyor.
Çocukluğunda suç işlediği zamanlardaki gibi birden bire kızardı. Kerata ne anlatacağımı zannettiyse!
-Baba ben yirmi altı yaşındayım, bazı şeyleri biliyorum artık.
-Ah senin o biliyorum zannettiğin konularda da çok bilmediğin çıkacakama ben o konulardan bahsetmeyeceğim. Keşke konuşabilseydik ama henüz okadar modern olamadım.
Rahat bir nefes aldı. Bu arada yemeklerimiz de geldi. Oğlumla şöyle keyif yaparak muhabbet edelim bakalım.

11 Nisan 2013 Perşembe

PANIİK ATAK ..

KORKU SAĞLIKLIDIR.. PANİK ÖLDÜRÜR!!

Biraz " EMEK " ...

   Günümüzün en etkin yakıtı " gaz" ama bildiğimiz  zammına doyamadığımız ay sonunda ısınamadık diyip 300 tl cebimizden çıkan doğalgazdan bahsetmiyorum. Bu ARAGAZI  son dönemin en etkin, Korku toplumu oluşturma evresinin en etkili silahı. Öncelikle evet- hayır referandumuyla başlayan evet demeyin şeriat gelir veya hayır derseniz ülke batarla başlayan süreç sosyal medyanında aracılığıyla tam çığrından çıktı .